Din totalul dosarelor avizate, 49 sunt în Programul "Rabla" pentru 99 de autovehicule, iar 35 în Programul "Rabla Plus" pentru 64 de autovehicule (23 electrice hibride şi 41 pur electrice).
Potrivit AFM, listele persoanelor juridice care au fost acceptate în cadrul acestor programe sunt publicate pe site-ul instituţiei, la secţiunile aferente celor două programe.
Persoanele juridice care au fost acceptate se pot adresa producătorilor/dealerilor auto validaţi, listele acestora fiind disponibile pe pagina web al AFM.
APIA. Au crescut vânzările de autoturisme ecologice din România
Programul "Rabla" - ediţia 2020 a demarat pe data de 17 martie, cu un buget de 405 milioane de lei, cel mai mare de la implementarea programului. Autorităţile estimează că vor exista 60.000 de beneficiari, cel mai ridicat număr din ultimii 15 ani.
Totodată, Programul "Rabla Plus" a început pe 25 martie, iar doritorii au posibilitatea să-şi cumpere o maşină 100% electrică sau electrică hibrid plug-in. Pentru prima dată în istoria sa, programul eco permite populaţiei inclusiv achiziţia de motociclete full electric.
De la înfiinţarea Programului "Rabla", cel puţin 600.000 de autovehicule au fost scoase din uz şi circa 550.000 de autovehicule noi au fost achiziţionate.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.