Ministrul Energiei, Anton Anton, a precizat că pentru România, proiectul este important. Depozitul de la Ghercești va folosi energie eoliană pentru stocarea gazelor.
„Aceste trei elemente trebuie gândite integrat, pornind de la conversia centralei de la Craiova de pe cărbune, pe gaz natural. Însă inovaţia acestui proiect nu se referă atât la conversie, cât la faptul că vom folosi surplusul de energie eoliană pe care îl are România pentru înmagazinarea şi extracţia gazelor naturale din depozitul de la Gherceşti. Cu o astfel de soluţie, Gherceşti, situat foarte aproape de centrala de la Craiova, va deveni unul dintre cele mai mari depozite de gaze din ţară. Acesta este un proiect important, nu doar pentru Craiova, dar şi pentru întreaga ţară', a declarat ministrul Energiei, Anton Anton.
Proiectul are o valoare estimată de 180 de milioane de euro, sumă care acoperă conversia unui grup nou de 200 MW pe gaz în cogenerare.
70% din bani vin prin fonduri europene şi 30% prin bugetul Complexului Energetic Oltenia (mecanismul ETS 10C).
Citește și: Import masiv de energie electrică, marți dimineață
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.