Comisarul european pentru politica regională, Corina Creţu, a afirmat: "Acest proiect din politica de coeziune protejează în mod activ oamenii care locuiesc în zonele rurale prin consolidarea drepturilor lor de proprietate şi facilitează accesul proprietarilor de terenuri la fondurile europene. De asemenea, proiectul va contribui la dezvoltarea economică a acestor regiuni prin certitudinea juridică mai ridicată, care stimulează investiţiile şi accelerează implementarea proiectelor cheie de infrastructură".
Citește și:
Piaţa imobiliară. Se vând tot mai puţine case
Fondurile UE vor fi utilizate pentru a efectua o înregistrare sistematică în zonele rurale, pentru a digitaliza şi clasifica arhivele existente, pentru instruirea personalului implicat, pentru dezvoltarea utilizării tehnologiilor informaţiei şi comunicaţiilor în cadrul serviciilor şi pentru a îmbunătăţi gestionarea şi monitorizarea proiectelor.
Mai puţin de un sfert din proprietăţile din România sunt în prezent înregistrate în registrul funciar. Proiectul acoperă 660 de unităţi administrative din şapte zone rurale ale României: prin cartografiere şi scanare proprietăţii în baza centrală de date cadastrale, acest proiect finanţat de UE va ajuta la înregistrare a terenurilor pe întreg teritoriul românesc, se arată în comunicatul Executivului comunitar.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.