"Prima secțiune din tronsonul autostrăzii care va traversa Carpații intră în linie dreaptă!
CNAIR a semnat astăzi contractul în valoare de aproape 1 miliard de euro (4,250 miliarde lei, fără TVA) pentru Secțiunea 2 a autostrăzii Sibiu-Pitești! Finanțarea este asigurată din fonduri europene. Cu o lungime de 31,33 km, Secțiunea Boița-Cornetu trebuie finalizată în anul 2027.
Asocierea de antreprenori turci are la dispoziție 18 luni pentru proiectare și 50 de luni pentru execuție.Pe traseul acestei secțiuni care face parte din coridorul 4 Pan-European vor fi construite:
- 49 de poduri și viaducte
- 7 tuneluri cu lungimi cuprinse între 250 m și 1.590 m (lungime totală de 4.920 m)
- 1 ecoduct pentru mamifere mari în zona localității Lazaret
- panouri fonoabsorbante în zonele în care traseul trece în apropiere de localități sau de arii protejate
- aliniamente de arbori în dreptul localităților, pentru reținerea poluanților atmosferici", informează Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor.
Citeşte şi: Drumarii se plâng că au salarii "indecente" iar pretenţiile de a avea drumurile mereu "la negru" sunt exagerate
Reprezentanţii Sindicatului Drumarilor "Elie Radu" au transmis un mesaj în care se plâng de salarii şi de condiţiile de muncă.
Liderii Sindicatului Drumarilor "Elie Radu" au transmis un comunicat de presă în care se plâng de o serie de probleme cu care se confruntă oamenii din acest sector în activitatea lor. Personalul desemnat pentru activităţile de deszăpezire are o activitate permanentă, "24 din 24", în lunile octombrie - aprilie, indiferent de condiţiile meteorologice vitrege, personalul muncitor este insuficient şi cu salarii indecente, se arată în comunicatul remis Agerpres.
"În ciuda acestora, în fapt, se constată multe probleme şi lipsuri precum: lipsa depozitelor de sare care creează dificultăţi în procesul de lucru cu materiale (materiale uscate), prezenţa terţilor care prestează activităţi la costuri ridicate, care ar putea fi prestate de către personalul nostru la costuri rezonabile şi personal muncitor insuficient şi cu salarii indecente. Chiar şi sub influenţa acestor aspecte, drumarii îşi exercită atribuţiile de serviciu necondiţionat şi indiferent de condiţiile meteorologice, pentru a asigura condiţiile optime de circulaţie pe drumurile publice în sezonul rece", se precizează în comunicat.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.