Este vorba despre o hotărâre a al Consiliului General al Municipiului București (CGMB) care se află în dezbatere și care prevede acordate ajutorului financiar pentru victimele violenței în familie.
Victimele violenței în familie, ca să primească acest sprijin financiar, trebuie să figureze în evidențele Direcției Generale de Asistență Socială a Municipiului București, sau să se numere printre cele care au fost adăpostite în casele speciale destinate lor și care nu beneficiază de un alt ajutor din partea statului sau a unor organizații nonguvernamentale.
Ce acte sunt necesare
cerere;
documente de identitate și de stare civilă a victimei violenței domestice și a copiilor care o însoțesc dacă este cazul;
dovada că este o victimă a violenței în familie (ordin de protecție sau ordin de protecție provizoriu ori dovada depunerii unei plângeri);
contractul de închiriere a unei locuințe aflate în Capitală;
o notă de informare privind prelucrarea datelor personale.
Veste bună. Salariul minim va crește. De ce
Documentele trebuie să fie trimise la adresa de e-mail [email protected], adresa aparținând Direcției Generale de Asistență Socială a Municipiului București.
Cei ce vor primi acest ajutor vor plăti chiria lunar, la data stabilită în contract, urmând ca, în cel mult cinci zile de la achitarea acesteia, să prezinte autorităților chitanța în original, suma ce urmează să fie decontată fiind cea din contract și care nu poate depăși 1.500 de lei.
Conform proiectului, pentru a putea fi considerată victimă a violenței de familie, condiție necesară pentru primirea ajutorului pentru chirie, după depunerea cererii, persoana interesată va trebui să prezinte lunar autorităților o adeverință din care să rezulte că urmează un program de consiliere sau terapie pentru victimele acestui tip de violență.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.